Nabohjælp - og stop indbrud

Vores kvarter er fra tid til anden, ligesom flere andre byer i Nordsjælland, desværre udsat for indbrud.

 

Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at tage deres forbehold og følge anvisningerne fra Det Kriminal præventive Råd. Anvisningerne kan findes på DKRs hjemmeside www.dkr.dk. Endvidere kan man teste sin boligs sikkerhed på www.stopindbrud.dk.

 

Politiet har meldt ud, at de ikke på egen hånd kan løse indbrudsproblematikken, de ønsker hjælp fra de enkelte borgere. Ofte er det små oplysninger, som kan være behjælpelige.

 

Brug også vores Facebook gruppe til at orientere naboerne i området, hvis man ser noget, der virker mistænkeligt, og som vi bør holde øje med.

 

Gode råd

Følg blandt andet de gode råd fra Københavns Vestegns Politi:

 

  • Hold et vågent øje i dit område – også om natten. Er noget unormalt – er der f.eks. personer eller biler, der ikke plejer at færdes der? Ser alt normalt ud hos naboen?
  • Lad ikke værdier ligge åbenlyst fremme – gem dem af vejen
  • Arbejder du om natten – f.eks. med avisomdeling, renovation, som tankpasser eller lignende – så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område
  • Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt i forhold til indbrud – 43 86 14 48 eller 114

 

Vi opfordrer til Nabohjælp

Det er en god ide med nabohjælp - og at hjælpe hinanden med at der ser beboeligt ud, når naboen er på ferie eller er væk i længere tid hjemmefra. Det hjælper at parkere en bil i den ellers tomme indkørsel, at tømme postkassen, fylde i affaldsspande og sætte dem ud til tømning (og ind igen). Også slåning af græsrabatten og vanding af blomster vil være en god hjælp.

 

Bestyrelsen har i oktober 2017 opsat 5 Nabohjælpsskilte. Skiltene er opsat dels ved indkørslerne til Møllemosen, Møllestykket og Bakketoften, dels ved gangstien fra Måløv Parkvej og ved cykel- og gangstien mellem Møllemosen og Møllestykket. I maj 2018 blev der opsat et yderligere skilt i Møllemosen ved 3. stikvej overfor den grønne adgangsforbindelse til fællesarealet.

 

Vi håber at Nabohjælpsskiltene hjælper på at gøre opmærksom på at vi passer på hinanden her i området og at det er en god ide at være nabohjælper for hinanden. Der er godt 50 nabohjælpere i kvarteret. Man kan tilmelde sig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk.

 

Alarmer

Det kan eventuelt også være en ide for en lille gruppe af naboer at installere en netværksalarm, det vil sige et alarmsystem, hvor en lille gruppe af naboer er forbundet med hinanden. På denne måde kan de nærmeste naboer reagere på en udløst alarm, observere og forholde sig til situationen. Oprettelse af sådanne alarm-systemer i grupper må ske på eget initiativ og bestyrelsen kan ikke medvirke til administration af henvendelser eller dannelse af grupper.

Forbrugermagasinet TÆNK har skrevet en oversigtsartikel om alarmsystemer (august 2015), som kan læses på internettet. TÆNK opdeler alarmerne i 3 grupper: alarm med vagt, alarm med SMS og alarm med med lyd. Der kan fx også henvises til omdelt brochure fra Næralarm (2016) og information om andre systemer på internettet.

 

 (Redigeret 16-11-2019)